Vallox Oy sai käyttäjäystävällisen teknisen dokumentaation

RD Velhon ja Valloxin yhteistyö käynnistyi viisi vuotta sitten, kun Valloxin uuden sukupolven MyVallox-ilmanvaihtokoneet tulivat markkinoille. Nyt MyVallox-sarja on saanut rakenteisen, käyttäjäystävällisen teknisen dokumentaation. 

MyVallox-ilmanvaihtokoneita voi ohjata kotona joko koneen mukana tulevalla ohjaimella, kotiverkossa tai etänä helppokäyttöisen MyVallox Cloud- pilvipalvelun avulla. Myös asennus- ja käyttöohjeet löytyvät pilvipalvelusta sekä Valloxin verkkosivuilta. Näin otetaan huomioon myös nykyaikaisten käyttäjien tavat ja mieltymykset käyttää ja etsiä tuotteisiin liittyvää tietoa.

Sähköiset ohjeet verkkoon

Ennen yhteistyötä RD Velhon kanssa Valloxin dokumentaatio oli toteutettu paperisena. RD Velho vei dokumentaation sähköiseen muotoon, ja nyt asennus- ja käyttöohjeet ovat näppärästi saatavilla verkossa ja dokumentaatiota voidaan päivittää tehokkaammin kuin ennen. Lisäksi asennus- ja käyttöohjeista on toteutettu paperiset versiot. 

– RD Velhon kanssa olemme saaneet nopeutettua ja jouhevoitettua dokumentaation toimitusprosessia merkittävästi. RD Velho on esimerkiksi tehnyt todella tiiviisti työtä meidän käännöstoimiston kanssa, mikä vapauttanut meiltä työaikaa muihin asioihin, kertoo Valloxin markkinointipäällikkö Elina Paavilainen

Rakenteinen dokumentaatio ja laadukas sisältö

RD Velho toteutti Valloxin teknisen dokumentaation rakenteisena, mikä tarkoittaa, että dokumentaatiossa samaa sisältöä hyödynnetään useassa paikassa. Sisältö on pilkottu aihekokonaisuuksiin, mikä helpottaa sisältöosioiden hallintaa ja julkaisua. Samaa rakennepalikkaa voidaan näin hyödyntää joustavasti monessa kohteessa. 

Teknisen toteutuksen lisäksi dokumentoinnissa on kuitenkin aina tärkeää sisällöllinen laatu. Kun ohjeita tuotetaan, on otettava huomioon, kuka asennus- ja käyttöohjeita käyttää ja miten. 

RD Velho toteutti teknisen dokumentaation todella käyttäjäystävällisesti – ohjeita käyttävät asiakkaamme on osattu ottaa erinomaisesti huomioon. Verkossa toimiva webhelp on helppokäyttöinen, ja paperiversio on selkeä ja hyvin tehty, toteaa Paavilainen. 

Lisätietoja: Emmi Helanne, Manager, Technical Documentation, p. 050 526 3769, emmi.helanne@rdvelho.com