Sata lasissa!

Uuden vuoden lupauksia on aina mukava tehdä, mutta niissä pysyminen on tunnetusti haastavaa. RD Velho teki oman lupauksensa jo edellisen vuoden puolella,ottaessaan Frameryltä vastaan rekrytointihaasteen sadan uuden Velhon palkkaamisesta vuoden 2018 aikana. Missä olemme tällä hetkellä menossa? Mitä tämä haaste käytännössä tarkoittaa? Ja miksi se vaatii jokaiselta jotain?

Askel kerrallaan

Kasvu on ollut RD Velholla aina läsnä ja siten se itsessään on meille jo vanha juttu, liittyihän uusia Velhoja joukkoomme viime vuonnakin lähes 70. Perusteet ovat siis kunnossa ja olemme lisäksi tehneet kovasti töitä rekrytoinnin sujuvuuden ja työnantajakuvan edistämiseksi, joten niiltä osin haasteen täyttyminen tuskin jää kiinni. Tälläkin hetkellä haemme useita Velhoja eri puolille Suomea! Kuumentuvilla työntekijämarkkinoilla tavoitteen toteutumista auttaa myös lisääntyvä oppilaitosyhteistyö, jonka kautta entistä useampi opiskelija pääsee RD Velhon kautta kiinni työelämään, mutta samalla saa lupauksemme mukaisesti myös opintonsa maaliin.

Pelkkä työsopimusten tekeminen ei kuitenkaan vie tavoitettamme eteenpäin, vaan haluamme myös tarjota tarkoituksellista työtä jokaiselle uudelle tulokkaalle. Tätä varten olemme muun muassa uudistaneet myyntiorganisaatiotamme, mahdollistaneet kasvun toteutumisen sisäisten toimintatapojen kehittymisellä ja luoneet liiketoiminnalle uusia strategisia tukijalkoja. Eli myös näiltä osin taustatyötä on tehty jo pidemmän aikaa. Kyse ei siis ole yhdestä suuresta hypystä, vaan pienistä askeleista matkan varrella.

Kasvu on mahdollisuus

Kasvaminen on aina myös uudistumista, ja uudistuminen luo mahdollisuuksia. Ehkäpä 100 uutta Velhoa tarkoittaakin 100 uutta mahdollisuutta, jotka voivat toteutua esimerkiksi projektien ja tiimien kasvun myötä, luoden nykyisille Velhoille monia uusia rooleja kokeiltavaksi. Päälle tulevat tietysti myös projektinhallintaan sekä tukitoimintoihin tarvittavat skaalaukset. Puhumattakaan isommista kokonaisuuksista ja uusista asiakkuuksista, joita kasvanut potentiaalimme tuo tarjolle. Jokainen voi myös henkilökohtaisella tasolla hyötyä kasvusta, sillä uudet työtoverit antavat varmasti uusia näkökulmia päivittäiseen työhömme ja tarjoavat uusia hihoja, joista nykäistä haastepaikoissa.

Toisaalta yrityskulttuurin näkökulmasta kasvu on myös haaste. Jokainen uusi Velho tuo luonnollisesti mukanaan uudet ajatukset, arvonsa ja toimintatapansa. Näitä pitää tietenkin vaalia ja hyödyntää kehittymisen polulla, mutta pitää myös ymmärtää, ettei yksittäinen ihminen ole kokonaisuutta isompi. Tahtotilamme onkin pelata joukkueena samaan suuntaan, hyödyntäen jokaisen luontaisia ominaisuuksia onnistumisen mahdollistavalla tavalla.

Yhdessä eteenpäin

Kasvun tärkeä nelikenttä muodostuukin edellä mainituista asioista: uusien Velhojen löytäminen, ponnistelut myynnissä ja asiakassuhteiden syventämisessä, projektiluontoisen tekemisen kehittäminen sekä ihmisten onnistumisen mahdollistaminen. Tärkeintä on kuitenkin, että osaamme astua pois vanhoista uskomuksista ja rajoitteistamme – ajatella oikeasti sen kuuluisan laatikon ulkopuolelta. Kasvu toteutuu siis lopulta meidän ihmisten asenteiden, osaamisen ja ymmärryksen kasvamisesta, sillä yrityksen kasvu ei lähde ulkoapäin annetusta haasteesta vaan yhteisestä tavoitteestamme kulkea samaan suuntaan.

”Jos haluat mennä nopeasti, mene yksin. Jos haluat mennä pitkälle, mene yhdessä”
– Afrikkalainen sanonta

P.S. Niin, ja se tämän hetken tilanne. Kirjoitushetkellä maaliskuun puolivälissä uusia työsopimuksia on solmittu jo 24 uuden Velhon kanssa, eli voimme sanoa olevamme aikataulussa. Tervetuloa Jani & Jani & Jani, Mika, Chetan, Ella, Toni, Ville, Neenad, Sami, Sanja, Lauri, Aleksi, Jari, Heikki, Maija, Juuso, Juho & Juho, Janne, Teemu, Pirkka, Jenni ja Topias. Ja vastahan tässä ollaan pääsemässä vauhtiin. Tutustu tarkemmin meidän Velhoihimme!

Teksti: Pasi Pitkänen