RD Velho Software Developer Challenge 2018 -kilpailun voitto Kari Pönkölle

Kilpailu koostui tänä vuonna kolmesta erillisestä osatehtävästä, joiden aiheet liittyivät tiedon salaamiseen, IoT-datan simuloimiseen sekä älykkäisiin sovelluksiin. Voittajaksi valittiin Kari Pönkkö, joka selvitti parhaiten kilpailun kaikki kolme haastetta.  

SW Developer Challenge 2018 -kilpailun haasteena oli tänä vuonna erityisesti tehtävien ja ratkaisumallien moninaisuus. Jokaisessa tehtävässä oli omat erityiset osaamisalueensa.

Ensimmäisessä haasteessa kilpailijan tuli tehdä ohjelma, joka pystyy salakirjoittamaan sanoja Bifid Cipher -salausalgoritmia käyttämällä. Toisessa haasteessa kilpailijat rakensivat kokonaisuuden, jossa kolmannen osapuolen tarjoama web-käyttöliittymä vastaanottaa tietoa kilpailijan tekemältä ohjelmalta. Kolmannessa haasteessa kilpailijat loivat tekstintunnistusohjelman, joka ymmärtää sille syötettyjä kysymyksiä, ja antaa niihin ymmärrettäviä vastauksia. Haasteet sisälsivät myös bonustehtäviä.

Voittajan koodi laadukkainta

Kari Pönkön kilpailutyöt toimivat kaikki tehtävänantojen mukaisesti. Pönkkö oli myös ottanut huomioon ohjelmistokehityksen alueita laajemmin ja sisällyttänyt muun muassa testit ensimmäiseen haasteeseen.

– Pönkön tuottama koodi on helppolukuista ja rakenteeltaan selkeää – selvästi kilpailun parasta laatua. Hän oli dokumentoinut tehtävät hyvin, jolloin palveluiden asentaminen ja käyttö on helppoa. Lisäksi Pönkkö oli ainoa kilpailijoista, joka toteutti kaikki bonustehtävät, perustelee kilpailuasiamiehenä toimiva Suvi Saari (RD Velho, UX Designer) voittajan valintaa.

RD Velhon luotsaaman SW Developer Challenge 2018 -kilpailun tavoite on innostaa alan opiskelijoita ja muita toimijoita testaamaan osaamistaan. RD Velho palkitsee kilpailun voittajan työtarjouksella, ja kustantaa voittajan matkan alan messuille Hannoveriin.

SW Developer Challenge 2018 -kilpailun palkintolautakuntaan kuuluvat Timotej Kos(Software Developer, RD Velho), Jukka Tuominen (User Experience Manager, RD Velho), Oona Virtanen (Sales Assistant, RD Velho) ja Jaakko Pääkkönen (Senior SW Developer, RD Velho).

Lisätietoja:

RD Velho Oy on suunnittelutoimisto, joka tarjoaa tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita teknologia-teollisuuden alalla toimiville yrityksille. RD Velho on erikoistunut sulautettujen järjestelmien tuote-kehitykseen sekä teollisen internetin ratkaisujen (IoT) suunnitteluun.