RD Velho Hackday

RD Velho järjesti yhteistyössä kel0 -hakkeriryhmän kanssa RD Velho Hackdayn RD Velhon Jyväskylän toimipisteen tiloissa. Hackdayn tavoitteena oli lisätä yhteistyötä Jyväskylän alueella toimivien tietoturvaihmisten välillä. RD Velhon teknisiä tietoturva-asiantuntijoita osallistui tapahtumaan yhdessä kel0n tiimin kanssa.

RD Velholla arvostetaan tietoturvaa niin asiakasprojekteissa kuin sisäisessä toiminnassakin. Tämän tyyppiselle yhteistyölle on yrityksen ylimmän johdon vahva tuki, toteaa RD Velhon digitaalisen turvallisuuden palveluista vastaava ja itsekin tietoturvakonsultti Tarmo Kellomäki.

Osaamisen kehittämistä ja hauskanpitoa

RD Velho hackdayssä kel0 -tiimin johdolla testattiin järjestelmiä ja ohjelmaan kuului myös workshop -henkinen esittely erilaisista tietoturvatyöhön liittyvistä osa-alueista, kuten hyvän testausraportoinnin periaatteet. kel0 -tiimin jäsen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun kyberturvallisuuden lehtorina toimiva, Pasi Hakkarainen oli tyytyväinen päivän antiin.

Vaikka joitain testaukseen liittyviä haasteita tuli eteen, päivä oli todella antoisa. kel0:n toiminnassa meillä on kaksi periaatetta: oman osaamisen kehittäminen ja hauskanpito kaveriporukalla. Näihin kumpaankin tavoitteeseen päästiin ja yhteistyö RD Velhon asiantuntijoiden kanssa oli saumatonta, toteaa Hakkarainen.

Periaatetasolla organisaatiot suhtautuvat positiivisesti tietoturvaan liittyvään toimintaan, mutta kun puhutaan hakkereista, tahtoo organisaatioilla nousta karvat pystyyn. Hakkereilla on vielä hieman pelottava ja negatiivinen klangi. RD Velho näkee yhteistyön hakkereiden kanssa positiivisena asiana.

Näkisin, että hackday muodostaa win-win -tilanteen meidän ryhmän ja RD Velhon välille. Samalla kun RD Velho saa konkreettisia hyötyjä liiketoimintaansa ajatellen, me saamme hyvää kokemusta ja pääsemme harjoittelemaan ryhmänä. Tarkoituksenamme on kehittää kel0 -hakkeriryhmäämme ja kiertää muissakin hakkeritapahtumissa sekä kilpailuissa, Hakkarainen kertoo.

RD Velho etsii digitaalisen turvallisuuden osaajia

RD Velhon digitaalisen turvallisuuden liiketoiminta on kasvanut merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Suuren kysynnän myötä RD Velholle etsitään jatkuvasti teknisesti kyvykkäitä tietoturva-asiantuntijoita. Hackday on erinomainen tapa esitellä tietoturvaosaajille RD Velhon toimintaa ja uramahdollisuuksia. Samalla RD Velhon asiantuntijat pystyvät kehittämään omaa osaamistaan osallistumalla hackdayn aikana tehtäviin testauksiin.

Nyt järjestetty RD Velhon ensimmäinen hackday ei Kellomäen mukaan tule jäämään viimeiseksi.

Ehdottomasti tälle hackdaylle tulee jatkoa. kel0:n kanssa sovittiinkin jo uudesta sessiosta, kommentoi Kellomäki.