Kilpailukykyä älykkään suunnittelun ja tuotannon avulla

3D Formtech ja RD Velho tekevät yhteistyötä AM-suunnitteluun ja 3D-tulostukseen liittyen. Yhteistyö mahdollistaa paremmat palvelut kummankin yrityksen asiakkaille.

AM (Additive Manufacturing) on valmistusmenetelmä, jossa kappaleet tehdään kerros kerrokselta suoraan digitaalisen mallin perusteella. Tällä hetkellä AM nostaa voimakkaasti päätään maailmalla markkinoiden kasvaessa vuosittain n. 25 %. Eikä suotta, sillä AM tarjoaa monia etuja perinteisiin menetelmiin verrattuna. Monimutkaiset muodot kustannustehokkaasti, osien lyhyemmät toimitusajat ja paremmat lopputuotteet ovat vain yksittäisiä etuja monien muiden joukossa. Onnistumisen avain piilee suunnittelussa ja valmistusprosessin hallinnassa sekä näiden kahden vuoropuhelussa.

Älykkäiden laitteiden suunnittelu ja samalla myös valmistusmenetelmien kysyntä on kasvanut

RD Velhon asiantuntijat ovat jo pitkään tutkineet AM -teknologian mahdollisuuksia tuotesuunnittelussa ja valmistavassa teollisuudessa. Yhä useampi yritys on oppinut tunnistamaan AM-teknologian tuoman potentiaalin. RD Velho keskittyy toiminnassaan tuotesuunnitteluun, mutta haluaa tarjota asiakkailleen koko ketjun suunnittelutyöstä valmiiseen tuotteeseen asti.

Meidän tehtävä on varmistaa, että asiakkaamme saavat suunnittelemamme tuotteet laadukkaasti valmistettuna, kommentoi AM -asiantuntija Jasperi Kuikka.

Teollisuustason 3D–tulostusta metallista ja muovista

3D Formtech tarjoaa laadukasta teollisuustason 3D-tulostusta ja siihen liittyviä oheispalveluja teollisuuden ja yritysten erilaisiin tarpeisiin. Yritys haluaa keskittyä liiketoiminnassaan enemmän 3D-tulostuksen kehittämiseen ja valmistuspuoleen, mutta haluaa myös tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisempaa palvelua. 3D Formtechin toimitusjohtaja Toni Järvitalo on tyytyväinen löydettyään joustavan yhteistyökumppanin, jonka kautta asiakkaat saavat aina kokonaispalvelun konkreettiseen tuotteeseen asti saman katon alta.

Moni asiakas lähestyy meitä ideatasolla, jonka jälkeen tarvitaan laadukasta suunnittelutyötä, ennen kuin pääsemme 3D -tulostusvaiheeseen. RD Velhon kanssa voimme tarjota asiakkaalle avaimet käteen -periaatteella koko palvelun valmiiseen tuotteeseen asti, kommentoi Järvitalo.

AM –tietoiskuja Tampereen Alihankintapäivillä 24.–26.9.2019

Tule kuuntelemaan lisää AM -teknologian ja 3D -tulostuksen mahdollisuuksista. Pidämme Alihankinta 2019 -messuilla muutamia tietoiskuja aiheeseen liittyen, tervetuloa kuulolle! Tietoiskuihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

3D-Tulostus: Älykäs suunnittelu vie pidemmälle
Ajankohta: joka päivä 24.9.-26.9. klo 10:30
Osasto: C 131 (RD Velho)

3D-Tulostus: Älykkään maailman valmistusmenetelmä
Ajankohta: 24.9.-25.9. klo 13:00 & 26.9. klo 12:30
Osasto: C 222 (3D Formtech)