IoT Chameleon™ matkasi Korkeasaareen

Olosuhteisiin sopeutuva IoT Chameleon™

Me RD Velholla olemme miettineet jo pitkään, miten IoT muuttaa maailmaa älykkäämmäksi. Erilaisten liiketoiminnan tarpeisiin kehiteltyjen IoT -ratkaisujen pohjalta on kehittynyt myös IoT Chameleon™. Se on sensorointialusta, joka soveltuu käytettäväksi niin globaaliin liiketoimintaan, vaikeisiin ympäristöolosuhteisiin kuin hankaliin radio-olosuhteisiin. Sensoreita voi sijoittaa vaikkapa maan alla oleviin rakenteisiin, haastaviin kiinteistöihin ja muihin paikkoihin, jossa kuuluvuus on heikkoa. NB -IoT, CAT M1 tai MESH-radion avulla heikommalla peittoalueella sijaitsevien laitteiden mittaaminen ja seuranta on luotettavaa ja kustannustehokasta. Lue lisää IoT Chameleon™:ista.

Kameleonttien kohtaaminen

IoT Chameleon™ on saanut nimensä esikuvansa eli oikean kameleontin mukaan. Kameleonteilla on tunnetusti huikea kyky muuntautua ja sopeutua eri ympäristöihin. Halusimme ottaa selvää, mitä tapahtuu, kun kameleontit kohtaavat toisensa. Suuntasimme siis Korkeasaareen tapaamaan jemeninkameleonttia IoT Chameleon™:in kanssa.

Kameleonttien kohtaaminen tapahtui lopulta varsin rauhallisissa merkeissä. Jemeninkameleontti oli verkkainen tyyppi, joka ei turhia stressannut kotiinsa saapuneesta vieraasta. Limoviikunan oksien seasta se tutkaili ympäristön tapahtumia. IoT Chameleon™:ia kohtaan sen suhtautuminen oli hyvin neutraalia. Myös itse IoT Chameleon™ selvisi kohtaamisesta hienosti, esikuvansa luontainen kuumankostea elinympäristö ei tuottanut sille hankaluuksia.

Mitä tapahtuisi, jos IoT Chameleon muuttaisi Korkeasaareen?

Kuvitellaan tilanne, että IoT Chameleon™ asennettaisiin Korkeasaareen kameleonttien kotiin. Mitä hyötyä IoT:sta olisi eläinten kannalta? Eläinten elinolosuhteiden entistä tarkemmasta seurannasta, kuten esimerkiksi ilmankosteuden riittävyydestä ja optimaalisesta lämpötilasta olisi varmasti hyötyä. Seurannan avulla eläintenhoitajat pystyisivät reagoimaan nopeammin esimerkiksi ilman kuivumiseen tai jäähtymiseen, jopa ennen kuin eläimet ehtivät reagoimaan olosuhteiden muutoksiin. Lisäksi sensoroinnin avulla saataisiin hyvinkin tarkka tilannekuva eläinten liikkumisesta, sijainneista ja määristä. Tästä tiedosta voisi olla hyötyä esimerkiksi ympäristön muokkauksessa eläimille sopivaksi tai käytöksen analysoinnissa.

Kuten esimerkeistä huomaa, IoT Chameleon™ voi olla hyödyksi yllättävissäkin paikoissa. Käy lukemassa, mitä hyötyä saatiin aikaan, kun IoT Chameleon™ muutti Postin postilaatikkoon ja Deleten erotinkaivoon. Me jäämmekin innolla seuraamaan, mihin kaikkialle IoT Chameleon™ jatkossa tiensä löytää. Onko sinulla tiedossa uusi koti IoT Chameleon™:ille? Muuttoehdotuksia ottaa vastaan IoT Chameleon™:in hoitaja Juha Lyijynen juha.lyijynen@rdvelho.com.

Monimuotoisessa luonnossa on tulevaisuus

Korkeasaari on hieno esimerkki siitä, miten vastuullisella eläintenpidolla saadaan ylläpidettyä luonnon monimuotoisuutta. Muun muassa lukuisat villieläinten luontoonpalautusprojektit, joissa Korkeasaari on ollut aktiivisesti mukana, sekä Korkeasaaren ylläpitämän Villieläinsairaalan toiminta ovat konkreettisia esimerkkejä hyvää tekevistä asioista.

Pystymme jakamaan yhteisen arvomaailman toiminnan tärkeydestä sekä eläintenpidon vastuullisuudesta, joten lahjoitimme IoT Chameleon™ -hankkeen myötä 1000 € Villieläinsairaalan käyttöön.